Back to Top

High speed - Het verhaal


High Speed cabinet

Het viel niet mee om een exemplaar te vinden welke ik voor ogen had. Je snapt misschien waarover ik het heb. Juist, een exemplaar wat de tand des tijds nauwelijks overleeft heeft en waar heel veel werk aan zit. Uiteindelijk vond ik er een die rechtstreeks uit een zeecontainer leek te komen waar hij jarenlang opgeslagen was. Man, wat zag dat ding eruit!!!! Op bovenstaande foto oogt de kast alweer iets beter maar dat is na een flinke schoonmaakbeurt.

Het begin van de restauratie

IMG 3841

Het speelveld was behoorlijk versleten maar nog in redelijke staat. Ik heb ze duidelijk erger gezien. Wat ga ik ermee doen? Mijn idee op dat moment was airbrush maar deze techniek heb ik nog niet onder de knie dus dat zou het niet gaan worden. Wat dan?
IMG 3844

Ik wist het niet totdat ik bij toeval op Ebay een speelveld overlay voor de High Speed zag. Dat moest het worden dacht ik. Een overlay en daarna een clearcoat behandeling. Het plan was dus gemaakt voor het speelveld maar dan ook maar meteen het cabinet aanpakken leek me. Een mooi project dus weer om een blog mee te vullen. Laten we maar eens beginnen met het speelveld .

High Speed speelveld

onderkant High Speed speelveld

Leeghalen van de onderkant.

onderkant speelveld

Bijna klaar.

High Speed playfield overlay

Verschil?

inserts vlak maken High Speed

De dremel werd gebruikt om de inserts van het speelveld opnieuw in te passen. Een ideaal stuk gereedschap hiervoor. Wel een enorm tijdrovend werk want bijna alle speelveld inserts moesten opnieuw gevlakt worden.

speelveld High Speed schuren

Een stap die toch pijn deed. Daar gaat het orgineel.

speelveld gelakt

Een laklaag of drie als ondergrond voor de overlay en inserts.

High speed speelveld overlay

Zonde, zonde, zonde. De overlay was niet echt identiek aan de inserts. Hier en daar wat verloop maar geen weg terug meer nu.

Speelveld Clearcoat

Terug naar Toncar voor een clearcoat behandeling. Ik plaats weer een paar foto's erbij want die zeggen toch meer als woorden.

HS clear

High Speed clearcoat

High Speed playfield clearcoat

Ik was zeker niet ontevreden met dit resultaat en alles was nu weer gereed om opgebouwd te worden. De ultrasoon en tumbler kunnen weer overuren maken. 

High Speed cabinet demontage

De volgende klus was het demonteren van het cabinet. De binnenkant was nu makkelijk toegankelijk en al gauw was de bedrading en alle andere onderdelen verwijderd. De kopkast werd voledig leeggehaald en de printplaten werden zorgvuldig schoongemaakt en opgeborgen. Tijd dus voor een flinke aanpak van dit aardig versleten high speed cabinet.

High speed demontage

Ik ben hier een dag mee bezig geweest maar uiteindelijk had ik alles gedemonteerd en klaar om aangepakt te worden. Het weer was echter een spelbreker op dat moment en het zag ernaar uit dat het bijna een week lang zou regenen. Holandse zomers :-)

Dan maar even door met een binnenklus. De coindoor had wat aandacht nodig. Vooral het bedieningspaneel met de drie knoppen. Hier moest het een en ander gesoldeerd en vervangen worden.

High speed coindoor

Terug weer naar de garage en klaar voor het volgende deel.

Flipperkast gedemonteerd

De Taxi werd ook even als opslag gebruikt. Deze zal een zelfde behandeling ondergaan als de High Speed maar dat is voor een ander blog. De weersverwachting kwam helaas uit maar na regen komt zonneschijn en werd het tijd om het cabinet te gaan voorbereiden. Plamuren, schuren, plamuren, schuren.

High speed cabinet plamuur

De vissen in de vijver vonden het maar niks Het blijft natuurlijk een stoffig klusje dus zoveel als mogelijk dit buiten kunnen doen. Uiteindelijk staat het cabinet weer helemaal geprepareerd op schagen in de garage en klaar om bestickerd te worden. Helaas, en dat heb je denk ik al ergens kunnen lezen was mijn NAS gecrashed en ben ik een heel groot deel van alle foto's van dit blog kwijt. We gaan nu iets sneller vanwege de paar foto's die ik nog heb. 
High speed cabinet geschuurd
Hier een bijna klaar cabinet wachtend op de laatste plamuur werkzaamheden rondom de poten voordat er stickers geplakt kunnen worden. Die foto's zijn onder andere verdwenen maar als je mijn andere blogs leest weet en zie je wel wat mijn manier daarvoor is. Droog :-)
High Speed cabinet decals
Eindresultaat is een nieuw ogend High Speed cabinet en ondanks dat deze stickers een wat shiny look geven vond ik het toch erg mooi. Zeker niet gelijk aan het origineel qua zwarte kleur maar desalnietemin erg netjes. Tijd om de kast op zijn poten te zetten en verder te gaan met de opbouw.
High speed opbouw cabinet
Netjes in de bescheiden line up en klaar om het speelveld erin te hangen en deze verder af te bouwen.
opbouw speelveld
Een clearcoated speelveld inclusief protector weer terug in de kast en voorzien van veel nieuwe onderdelen. We naderen nu langzaam het einde van de opbouw. De kopkast was ook alweer terug gezet en met een hele mooie kopruit voorzien. Deze ruit heb ik overgenomen van iemand die hem als decoratie aan de muur had hangen. Een bijna perfecte kopruit.
high speed backglass
Tijd om de kast aan te zetten voor een laatste check.
speelveld High Speed
Ja dat is wel een spiegeltje geworden. Je zou er bijna niet meer op durven spelen. 
High Speed klaar
Wederom een geslaagde restauratie en weer klaar voor jaren speelplezier.

Back to the blogs